Op maat

In samenwerking met Jan Willem Bosman Jansen een mooi staaltje circulaire economie tot stand gebracht.

Alle koffiedrab van de la Place Restaurants in retour logistiek naar een oesterzwammen teler.

Op de koffiedrab worden de oesterzwammen gekweekt om vervolgens de paddestoelen te gebruiken in de diverse gerechten in de restaurants. 

www.gro-holland.com

In 2011 beloond met de Duurzaamheidsaward op de Horecava.

In 2011 beloond met de Duurzaamheidsaward op de Horecava.

Samen met Arie Zonneveld, de logistiek manager van Prominent, een traject opgezet om zijstroom tomaten te verwaarden.

In plaats van import van gedroogde tomaten uit Zuid Frankrijk wordt er nu gebruik gemaakt van gedroogde tomaten, die anders niet meer zouden worden gebruikt.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen ten top.

http://www.prominent-tomatoes.nl

Motifact / 2E2

“Op deze etage van het gebouw dient een ICT kantoor gerealiseerd te worden. Kun je een voorstel doen? “ Dat was de vraag bij een bezoek aan een compleet leeg gebouw in Amsterdam.

Vanaf voorstellen met moodboards, tot aan de uiteindelijke oplevering was de bedoeling.
Vanaf “scratch” het hele project georganiseerd, ingekocht en tot volle tevredenheid binnen de tijd en het budget opgeleverd. Het was nog niet klaar of de volgende etage diende ook verbouwd te worden.

Vanaf de aanvang betrokken bij de ontwikkeling van een zorgkwekerij.
Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik bij La Place zelf mocht beslissen waar ik mijn inkopen regelde. De cherry tomaten, tomaten, aubergines en paprika’s kwamen dus van deze kwekerij.
Van een bouwval gegroeid tot een zeer professionele kwekerij met als oogst : mooie kwalitatief hoogstaande producten geteeld door mensen die een zinvolle dagbesteding hebben gehad.

http://www.kwekerijosdorp.nl

Door de coöperatie gevraagd zitting te nemen in de projectgroep “bewerkte producten”.

Doel is op lange termijn succesvol te zijn met bewerkte producten, met als uitgangspunt het verwaarden van reststromen.

Met de kennis van het OOH kanaal kan hier een zinvolle bijdrage aan worden geleverd.

www.cooperatiedoor.nl

Pronto Schiphol

Hoe kan het interieur en het assortiment worden aangepast, waardoor er een stijging van het omzetniveau wordt gerealiseerd?

Na een grondige analyse van het op dat moment gevoerde assortiment, een voorstel neergelegd waarbij meer halffabricaten werden ingekocht en ter plaatse werden bereid.
Tevens voorstel voor nieuw interieur, in samenwerking met interieur architect, gemaakt.

Fooddrome – Venlo

Dit was een nieuw concept, bedacht als  vers-food-paleis waar consumenten en zakelijke gebruikers authentieke, bijzondere, lekkere en verantwoorde producten zouden kunnen kopen van vooral Nederlandse bodem; waar jong en oud zouden kunnen zien (en leren) hoe de voedselketen werkt en hoe kwaliteitsproducten tot stand komen. Gezond en eerlijk eten van veelal lokale producten voor een betaalbare prijs stond centraal. In een inspirerende omgeving waar het ambacht, de authenticiteit en het verhaal achter het product de boventoon zou voeren, zouden de producten ter plekke kunnen worden geconsumeerd of worden gekocht om thuis klaar te maken. Een en ander wordt nu gerealiseerd door Beej Benders.

http://www.beejbenders.nl

Door Sjaak de Korte van SDK Retailadvies gevraagd mee te denken in het concept van de Plus Retail ondernemer Geert Benders, met als specifieke focus de lokale inkoop en de logistiek van de verse producten. Een en ander zou gerealiseerd worden in Villa Flora, het entree gebouw van de Floriade te Venlo.

Go! – Den Bosch

Patrick Laenens, gekend in de Foodbranche, had een idee en een ruimte.
Een “to go” concept met noodles moest het worden.
Vanaf de lay out, inrichting en bouw geheel gecoördineerd en uitgevoerd.

 

 

 

 

Ephros

Ephros Diensten, Murat Ören, heeft als visie een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan te bieden met maatschappelijke insteek voor ouderen en niet-zelfstandigen van Noordwijkerhout tot en met het Westland.
Hierbij wordt veel aandacht gericht op de individuele vraag. Daarom biedt Ephros verschillende diensten aan.

Voor deze organisatie voorstellen gedaan ten behoeve van bouw en inrichting van een particulier huis dat omgebouwd diende te worden naar een particulier verzorgingshuis, waarin alle diensten werden aangeboden.

www.ephrosdiensten.nl

Needs&Deeds

In samenwerking met Frits Pannekoek van Vijverborgh gewerkt aan de ontwikkeling van een ziekenhuisconcept.